Jesus, verdens lys
Mange mener at ved siden av skiltet "Jesus, verdens lys", ble det montert et annet skilt hvor det sto "Osram lyser bedre".

Osram-skiltet sto ved Torget, på taket til Torvets kolonial. Jesus, verdens lys-skiltet står i Bergelandsgata 29, mot Breiavatnet, og har stått her siden 1926. Disse skiltene har ALDRI vært montert ved siden av hverandre.

Kaizers Orchestra
Bandet ble etablert i Bergen i år 2000, men forbindes også med Bryne og Jæren hvor grunnleggerne og låtskriverne, vokalist Janove Ottesen og gitarist Geir Zahl, kommer fra. Kaizers Orchestra er IKKE et band fra Stavanger.

Personer
Frode Rønli er IKKE født i Stavanger, men på Høle i Sandnes.
Lars Lende er IKKE født i Stavanger, men i Haugesund.
Morten Abel er IKKE født i Stavanger, men i Bodø.
Reidar Larsen er IKKE født i Stavanger, men i Oslo.


Posthusbygget
Bygningen som sto ved Breiavatnet ble IKKE revet pga. virusutbrudd. Artikkelen som florerte på internett er falsk.

Posthusbygget ble bygd i 1910 og revet i 1974.

Skjenkestuen
Puben var IKKE eid og drevet av Odd Noreger, men av Morten Ødegård. Odd Noreger var kun ansatt.
Skjenkestuen ble etablert i 1986 og nedlagt i 2005. Røykeloven var en medvirkende årsak til at det populære utestedet ble nedlagt.

Stavanger Aftenblad
Avisen ble første gang utgitt i 1893 av Centraltrykkeriets Aktieselskab som ble stiftet 14. mai 1893. Det første styret besto av tre personer: Lars Oftedal, fabrikkeier Johannes Conradsen og kjøpmann Thorvald Kleiberg. I 1907 ble firmanavnet AS Centraltrykkeriet forandret til AS Stavanger Aftenblad.

Vannfontenen
Stavangers første vannfontene som står ved Rosenkildehuset ble KJØPT fra Andrew Handyside & Co Ltd. i Derby, England i 1865 for 1000 riksdaler. Det finnes INGEN kilder som sier at denne ble gitt i gave til byen.

Hentet fra Stavanger Cicerone:
Torvet inneholder nu et areal av omtrent 6000 kv. alen, men har også kostet Byen en vakker Sum paa 20 000 Spd, deriblant ikke at forglemme 1000 Spd. til den smukke Fontæne, der staar som et Merakkelse for den simple Mand.

2016©Erling Jensen

Innholdet og designet på disse sidene er beskyttet i henhold til norsk lov om opphavsrett.

E-post: erlingpost@gmail.com