Posten, du lyver!Tekst: Erling Jensen 15. november 2018.
Storløgneren Peer Gynt i det dramatiske diktet av Henrik Ibsen hadde nok følt seg hjemme i Posten. "Peer du lyver!" er et kjent sitat hentet fra en fiksjon. "Posten, du lyver!" er en realitet.

En pakke fra avsender i Arendal ble sendt 30. oktober 2018. Den skulle leveres meg i Skudeneshavn, men istedet for å motta sendingen fikk jeg følgende melding: Sendingen kunne dessverre ikke leveres i din postkasse. Du vil få en melding når sendingen kan hentes på ditt hentested.
To dager senere hadde jeg fremdeles ikke hørt noe. Jeg oppsøkte mitt lokale postkontor som lovte at sendingen skulle bli levert snarest.

Dagene gikk uten at jeg hørte noe. Jeg sjekket sporingen, men denne ble ikke fulgt opp. 5. november sendte jeg klage til Posten via Facebook. Etter lang ventetid fikk jeg svar:

– Skal sende ut en purring til bud på denne.
– Ja det er jo også gjort tidligere, svarte jeg.
– Ja satser på at den nå leveres deg, svarte Posten.
 
Fremdeles fikk jeg hverken sending eller melding. Ingen i Posten fulgte opp saken, ingen sjekket om kunden hadde mottatt pakken. Sendte ny klage som e-post. Dagen etter fikk jeg svar: Beklager at du ikke har mottatt sendingen. Ser at sendingen ble registrert i Stavanger i går kveld, så må bare avvente videre registrerting.

Sendingen som skulle sendes fra Haugesund til Skudeneshavn var altså havnet i Stavanger. Etter fem dager ankom sendingen fra Stavanger. Totalt brukte Posten brukte 14 dager på å levere sendingen som besto av en A4-konvolutt. En konvolutt de påsto det ikke var plass til i min postkasse.


I løpet av 14 dager var konvolutten krympet såpass at den
fikk plass i postkassen.


Det er utallige innlegg på Postens facebookside fra frustrerte kunder. Folk er fly forbannet, men Posten tar det hele med stoisk ro og sender ut følgende standardsvar; Send oss gjerne kollinummeret på pakken som er forhåndsmeldt i en PM så undersøker vi dette.

Den danske skuespilleren Johanne Luise Heiberg sa en gang:
Kan jeg få be om en annen løgn, for den her dugde ikke.


2018©Erling Jensen

Til hovedsiden
Innholdet og designet på disse sidene er beskyttet i henhold til norsk lov om opphavsrett.

E-post: erlingpost@gmail.com