Kanin etterlyser matmor


Foto: Erling Jensen

Tekst: Erling Jensen - 2005.
18. april 2005 kl. 20:38 kjørte jeg tur langs Breivikveien ved Dreyersholmane i Stavanger. Det var et nydelig vær og temperaturen var 16 grader. Det var bemerkelsesverdig lite folk å se, kanskje var de hjemme for å se Big Brother, eller kanskje fotball på TV?

Mens jeg cruiser stilt av gårde i min rustne Knoks-wannabe bil som forøvrig nærmer seg et liv som spiker etter neste EU-kontroll, så hopper det fram en skapning av arten Oryctolagus cuniculus, nærmere bestemt kanin, foran bilen.

Kaninen var tydeligvis tam, og ble ikke forbauset over å se hverken bilen eller sjåføren, selv om jeg så en liten antydning av nedlatenhet i blikket. De første tamkaninene tror man ble avlet fram i de franske klostrene på 1500-tallet. Lurer på hva datidens munker bedrev på fritiden, kaninene er jo kjent for sin villskap og lave moral, og en plass må de jo ha lært det. I og med at kaninen dukket opp i samme sendetid som Big Brother så velger jeg å kalle den for Big Hopper. Det er jo også en del likhetstrekk, ivertfall hva moral og villskap angår.

Da det ennå er lenge til jul og kaninsteik ikke står på min vante middagsmeny så valgte jeg å stanse bilen for å høre hva Big Hopper hadde på hjertet. Jeg forsto ikke så mye av kaninspråket, men som gammel sjømann så kan man kommunisere på mange språk ved hjelp av ulike kroppsdeler.

For å gjøre en lang historie kort; Big Hopper etterlyser sin matmor og har et stort ønske om å bli fraktet hjem. Han eller hun venter med lengsel i Breiviksområdet. Og til dere som er ute etter billig julemiddag, ikke tenk på det en gang, husk at Big Brother ser dere!

2019©Erling Jensen

Innholdet og designet på disse sidene er beskyttet i henhold til norsk lov om opphavsrett.

E-post: erlingpost@gmail.com